|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #285 poslato: 20 Април 2010, 10:50:03 » |
|
Organizacija racunara i operativni sistemi  ispit u petak 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
So close no matter how far Couldn't be much more from the heart Forever trusting who we are And nothing else matters...
|
|
|
|
|
|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #287 poslato: 23 Април 2010, 12:01:05 » |
|
Aleho Karpentijer - Kraljevstvo ovog sveta
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Odem do Berlina da napisem grafit a oni sruse zid!<br /> 
|
|
|
|
|
|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #289 poslato: 07 Мај 2010, 00:51:14 » |
|
Krstaški ratovi viđeni očima Arapa. Amin Maluf
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Koji čovek nikada nije prekršio Tvoj zakon,reci? Život bez greha,kakav ukus ima,reci? Ako zlo koje sam učinio,Ti kazniš zlom Kakva je razlika između Tebe i mene,reci?
Omar Hajam
|
|
|
|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #290 poslato: 27 Јул 2010, 13:46:11 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ja ne dolazim, ja se pojavljujem
|
|
|
|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #291 poslato: 27 Јул 2010, 18:30:56 » |
|
 Novi početak Džordž Bejli dobija dar o kome svi mi sanjamo - priliku da ponovo živi svoj život. Posle srčanog udara, Džordžu presađuju srce devetnaestogodišnjaka - i sve se odjednom menja! On je drug svoje maloletne dece, a ne strogi ministar policije koji kontroliše svaki njihov pokret. Vodi ljubav sa svojom ženom celu noć, a ne od ponoći do otprilike dvanaest i pet. Želi i da promeni svet - čim ga prođe mamurluk. Ali Džordž Bejli otkriva da biti ponovo mlad nije baš toliko zabavno - i više od svega na svetu želi svoj stari život nazad...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
''... sreću moraš prevariti pa umreti pre nego što te napusti... Jer kad spadneš na to da je se sećaš, onda je to sve drugo samo sreća nije...''
|
|
|
|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #292 poslato: 27 Јул 2010, 21:44:57 » |
|
Ja nesto, u zadnje vreme, zabasah u knjige Istoka. Sad citam "Sultan u Palermu" (Tarik Ali). Prethodna je bila "Kira Ester" (Solomaz Kamuran).
Tek sad vidim koliko malo znamo o Islamskom Carstvu. Ono sto smo ucili u skoli svodilo se uglavnom na ratovanje i razne ustanke. Nikada nismo ucili o zivotu ljudi Islama, njihovim tradicijama i svemu ostalom. Dosta se provlace i Jevreji (Sefardi-takozvani Spanski Jevreji), koji su prognani i jedino bili prihvaceni u Turskoj iliti Islamskom Carstvu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivot je ono sto nam se desava dok mi pravimo planove za zivot!
|
|
|
|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #293 poslato: 27 Јул 2010, 21:52:07 » |
|
O, da. To sam isto i ja shvatila kad sam pročitala "Crveni šator" i "Dragulj Medine". To je nešto sasvim drugačije od onog što ja znam. To je sasvim neki drugi život ....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
''... sreću moraš prevariti pa umreti pre nego što te napusti... Jer kad spadneš na to da je se sećaš, onda je to sve drugo samo sreća nije...''
|
|
|
|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #294 poslato: 27 Јул 2010, 21:54:44 » |
|
Potpuno drugacije. VesticO, procitaj "Tragom mrtve prinzece" i drugi deo "Baldapurski vrt". Usput, da te pozdravim i jedan veliki KISS. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #295 poslato: 27 Јул 2010, 21:57:17 » |
|
Hvala na preporuci, pročitaću ih obavezno. I tebi jedan ogrooooman  i nedostaješ mi, znaš?!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #296 poslato: 27 Јул 2010, 21:59:11 » |
|
Ako je tako, dolazicu cesce  Ovo nije naslov knjige  nego nasa prepiska 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #298 poslato: 29 Јул 2010, 23:52:26 » |
|
Tragom mrtve princeze je odlichan istorijski pregled jednog vremena, obichaja, politichkih prilika...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
U Mesec i Merkur mi ne diraj, jer te Marsovog besa ni Venera spasiti ne moze!
Nishta inspirativnije i perverznije od istine
Nisam dovoljno lepa da bi iko zanemario to shto nisam glupa.
|
|
|
|
(Sakriveno)
|
 |
« Odgovor #299 poslato: 30 Јул 2010, 23:45:39 » |
|
moracu da je potrazim u biblioteci
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
So close no matter how far Couldn't be much more from the heart Forever trusting who we are And nothing else matters...
|
|
|
|