Franchlegion:
Muskarci su vozaci koji su samouvereniji, skloni hazarderskom ponasanju, adrenalinu, takmicenju i ono su svakako opasniji vozaci. I po sebe i po okolinu...
Ovo nikako ne znaci = losiji vozaci...
Da, slazem se, nisu losiji nego bolje voze jer imaju bolju sposobnost orijentacije u prostoru. Barem tako se smatra. Ok. Ali, i opasniji...

zbog sveg ovog sto si napisao.
U principu mislim da nema bitne podjele na dobre i lose vozace, nego je razlika u odgovornosti i dosljednosti. Kao i u svakom drugom zanimanju, važan je nas odnos i prema sebi i prema drugima. Jedan dobar lijecnik, koji moze imati sve moguce titule i diplome, itd, ali kao covjek je nemoralan, korumpiran i sl., nije pravi, a kamoli kompletan. Tako slicno i neki vozaci koji se ponasaju neodgovorno ili nekulturno, jer jednostavno ne mogu dati ono sto nemaju. Mogu biti spretni, ali
nisu dobri vozači. I to osobito vrijedi za dečke.
Sto se tice zena, upravo jucer je objavljena jedna vijest o zeni, majci dvoje djece koje je ostavila u autu i otisla kupiti novine. Automobil s djecom je skliznuo u korito rijeke, jer je zena zaboravila povuči ručnu.

Znam, svakom se moze dogoditi, ali opet osnovno je da se ne sjeda u auto ako nisi psihofizicki spreman za voznju.
A jedna moja poznanica, mlada i slatka djevojka, uzme očev mercedes i da gas do daske. Jednom ju zaustavi prometna policija i pita: Djevojko, vozili ste 150-160..kud se toliko zurite? Ona se onako slatko nasmije i kaze: Moram piškiti!

Ima vec nekoliko prekrsaja za parkiranje, a neki dan joj i pauk odvezao auto.
Mislim, to su sve neodgovorni vozaci i opasni, bez obzira na spol.