Category Archives: medicina

medicina

Sistematski pregledi, holter, kardiolog, ulrazvuk

Published by:

Da li imate navike da se redovno brinete o svom zdravlju? Redovni sistematski pregledi su dobra navika koja vodi računa o vašem trenutnom zdravlju, ali je i neki veliki zalog za budućnost. U slučaju nekih problema sa zdravljem rano otkrivanje je velika prednost i znatno povećava mogućnost izlečenja. Uloga sistematskog pregleda je uglavnom zbog prevencija bolesti, rane dijagnostike i otkrivanja rizika i mogućih zdravstvenih problema.

Na taj način sebi obezbeđujemo u slučaju zdravstvenih problema uspešno lečenje jer se reagovalo u pravom trenutku. Lekarska ordinacija dr Nestorov vam može u samo jednom danu pružiti kompletnu zdravstvenu sliku i vaše stanje, uz sve potzrebne specijalističke preglede. U zavisnosti od vašeg stanja tu su ultrazvučni pregledi, kardiolog urolog. Kod problema sa radom srca i krvnim pritiskom dobijate holter koji će beležiti sve promene u radu srca u jednom danu. Holter pomaže da bi se što bolje prati stanje vašeg srca, promene pritiska i slično, kako bi se što bolje odredila terapija.

Sistematski pregledi se obavljaju jednom godišnje, ali po potrebi mogu i češće, naravno sve to u dobgovoru sa lekarom. Kao što smo gore već napomenuli sistematski pregled može uključivati i preglede lekara specijalista i po potrebi dodatne pregleda kao ultrazvučni pregled, pregled kardiologa i urologa. Sve zavisi od vašeg trenutnog zdravstvebnog stanja, i faktora rizika, Koliko ste fizički aktivni, kakve imate životne navike, vrsta posla i slično.

Lekarska ordinacija Dr Nesterov, sve na jednom mestu, sve gotovo za jedan dan, svi pregledi i sve dijagnoze, ultrazvuk, kardiolog, urolog, holter …

medicina

Transplantacija obrva

Published by:

Nakon dugog čupkanja i stanjivanja obrva, one postaju toliko retke, da na nekim delovima i prestaju da rastu dlačice. Otuda i veliko interesovanje poslednjih godina za transplantaciju obrva, sve veći broj žena se odlučuje za ovaj estetski zahvat.

Transplantacija obrva se obavlja na isti način kao i transplantacija kose, a transplantacija je neophodna jer su dugotrajnim čupanjem obrva trajno oštećene folikule. Uzimaju se dlake sa drugih delova tela, ali se mora voditi računa o estetici i preciznosti kako bi postigli prirodan izgled i prirodan luk obrva. I zapamtite ne mojte ih čipati ponovo, to jeste oblikujte ih skraćivanjem.

Takođe postoje i drugi uzroci gubitka obrva koje će sve uspešno rešiti transplantacija obrva. Postoje i druge metode, poput tetovaže, ili crtanja olovkom ali mi vam preporučujemo tetovažu kao dugoročno i najbolje rešenje.

medicina

Psiholosko savetovaliste – 3 znaka depresije

Published by:

Depresija je jedna od vrsta mentalne bolesti koja vas obuzima, a da ni sami niste svesni simptoma koji se javljaju i ukazuju na nju. Konsultovali smo se u psiholoskom savetovalištu u vezi simptoma depresije, kao i neke znakove upozorenja koji često ostaju neprimećeni.

Oscilacije u težini jedan od znakova depresije

Promene koje se javljaju u vađoj težini su jedan od najočiglednijih vidova depresije. Povećanje težine je fizički znak depresije. Ovaj vid je češći kod žena i kada je u pitanju povećanje težine je pokušaj da se uteše i pronađu zadovoljstvo u hrani, dok drugi oblik, gubitak težine predstavlja gubitak apetita i prestanak unosa hrane u organizam što dovodi do pada u težini. Još jedan od fizičkih pokazatelja depresije je govor tela, a to je da žene koje pate od depresije često ne drže pravu kičmu, skloni su da ramena poviju napred. Psiholog Beograd nam objašnjava da ljudi koji pate od depresije često zauzimaju odbrambeni gard, odnosno drže odbrambeni položaj tela, na primer prekrštene ruke na grudima. Takođe  psiholog Beograd u psiholoskom savetovalistu nam je rekao da dugi periodi depresije i beznađa vuče za sobom i psihičke posledice. Bolovi i nelagodnosti u ovom periodu su sve češći. Teško ćete moći da se namestite, sve će vam smetati, pa nećete moći naći dobar položaj u krevetu za spavanje, ne možete se namestiti na stolici u kancelariji, sve će vam smetati.

Ako imate neke od ovih simptoma, potražite savet psihologa, dođite slobodno u psiholosko savetovalište i razgovarajte sa psihologom o svojim problemima.