medicina

Psiholosko savetovaliste – 3 znaka depresije

Depresija je jedna od vrsta mentalne bolesti koja vas obuzima, a da ni sami niste svesni simptoma koji se javljaju i ukazuju na nju. Konsultovali smo se u psiholoskom savetovalištu u vezi simptoma depresije, kao i neke znakove upozorenja koji često ostaju neprimećeni.

Oscilacije u težini jedan od znakova depresije

Promene koje se javljaju u vađoj težini su jedan od najočiglednijih vidova depresije. Povećanje težine je fizički znak depresije. Ovaj vid je češći kod žena i kada je u pitanju povećanje težine je pokušaj da se uteše i pronađu zadovoljstvo u hrani, dok drugi oblik, gubitak težine predstavlja gubitak apetita i prestanak unosa hrane u organizam što dovodi do pada u težini. Još jedan od fizičkih pokazatelja depresije je govor tela, a to je da žene koje pate od depresije često ne drže pravu kičmu, skloni su da ramena poviju napred. Psiholog Beograd nam objašnjava da ljudi koji pate od depresije često zauzimaju odbrambeni gard, odnosno drže odbrambeni položaj tela, na primer prekrštene ruke na grudima. Takođe  psiholog Beograd u psiholoskom savetovalistu nam je rekao da dugi periodi depresije i beznađa vuče za sobom i psihičke posledice. Bolovi i nelagodnosti u ovom periodu su sve češći. Teško ćete moći da se namestite, sve će vam smetati, pa nećete moći naći dobar položaj u krevetu za spavanje, ne možete se namestiti na stolici u kancelariji, sve će vam smetati.

Ako imate neke od ovih simptoma, potražite savet psihologa, dođite slobodno u psiholosko savetovalište i razgovarajte sa psihologom o svojim problemima.