Tags:
prodaja

Uklapanje zavesa sa enterijerskim elementima

Nije svaka zavesa idealna za svaku prostoriju. Ako želite da Vam prostorija izgleda prostranije, ili šire, ne možete na ogromne prozore da stavite male, tj. kratke zavese. Jednostavno to neće imati taj efekat koji ste želeli. Veoma je bitno kako ćete uklopiti zavese i sa ostalim elementima u enterijetu. Navešćemo Vam nekoliko saveta kako da budete uspešniji u ovom „poslu“.

Spoj tradicionalnog i savremenog

Zavese su zapravo pravi ukrasi za prozore. Draperije i zavese nikada nisu izlazile iz mode, a u poslednje vreme su stekli ogromnu popularnost, veću nego ikada ranije. Kada želite da postignete utisak da Vam prostorija izgleda lepše – jednostavno zavese ne možete da zaobiđete u tom poslu. Zavese imaju jedan poseban šarm, kao retko koji deo enterijera u bilo kojoj prostoriji. Pored nameštaja i zidova, zavese su deo koji među prvima upada u oči, ako ne i baš prvi. Zavese danas imaju nekoliko funkcija. Zamislite prozor bez zavesa a živite u zgradi, a preko puta se nalazi još jedna zgrada sa direktnim pogledom na Vašu sobu. Bilo bi malo neprijatno, zar ne? Jedna od funkcija zavesa je i da mogu da skriju unutrašnjost prostorije od pogleda okoline. Druga popularna funkcija im je dopuna estetici enterijera, a imaju i značaja prilikom zadržavanja toplote. Ambijent same prostorije postao veseo, radnosniji, živahniji – ukoliko se ubaci prava kombinacija sa ostalim elementima u enterijeru.

Obratite pažnju i kod sledećih stvari kada su zavese u pitanju

Zavese se šiju od raznih materijala. Na Vama je da odaberete idealan materija, ili materijal koji Vi volite, a najbinije je da gledate da zavese i materijal uklopite sa nameštajem koji se nalazi u datoj prostoriji. U zavisnosti kakav vizuelni efekat želite – možete da odaberete i duže i kraće zavese. Takođe, tu su i tanje i deblje, odnosno neprovidne i providne zavese, a kakve želite zavisi i od toga koju količinu svetlosti želite da imate u prostoriji. Treba paziti da sve što uklašate Vaš dom čini udobnijim i prijatnijim. Tu provodite dosta vremena, ovde Vam dolaze prijatelji i svakako da želite da im učinite vreme ovre provedeno prijatnijim. Ako se Vaša prostorija sastoji iz klasičnih nameštaja i klasične okoline, gledajte da i zavese budu u tom fazonu, nemojte da idete ka modernizaciji, ako Vam je ostatak i dalje klasičan. Možete da koristite kao ukrase na zavesama cvetove, i geometrijske dezene. Ove zavese treba da idu od poda do plafona, odnosno čak i iznad prozora, ukoliko već sam prozor nije do plafona. Ukoliko posedujete više modernijih stvari u enterijeru, tada je dobro da odaberete dve boje i da se s njima poigrate i na zavesama. Kombinujte dve boje koje imaju najdominantiji efekat u enterijeru i birajte pamučne zavese. Želite li prostor da povećate – koristite svetlije nijanse zavesa, a ukoliko želite da ga smanjite odlučite se za tamije varijante zavesa. Takođe i kod dezena – krupniji smanjuju određenu prostoruju, a manji je uvećavaju. Mnogo tipova zavesa postoji, pustite maštu na volju i ono što mislite da će se najbolje uklopiti u Vaš dom – za to se i odlučite.

Leave a Reply