usluge

5 razloga zbog kojih morate posetiti Beograd

Povoljne aranžmane, provod, uživanje i smeštaj Beograd nudi u svako godišnje doba! Postoji bezbroj razloga zbog koji treba da posetite srpsku prestonicu, a ovo je pet najvažnijih.

Odnos cene i kvaliteta

Zbog cena nižih nego u evropskim gradovima, a odličnog provoda i različitog sadržaja, Beograd je postao turistička atrakcija broj jedan na svim značajnim svetskim turističkim portalima. Zato je ovo prvi razlog da posetite glavni grad Srbije: neće vas koštati puno, a provešćete se kao nikad u životu! I srpsku prestonicu, kao i svaki drugi grad, čine ljudi, a ovde su svi otvoreni, ljubazni i srdačni, te ćete biti dočekani kao nikada pre.

Mnoštvo kulturnih sadržaja

U Beogradu je veoma živa kulturna scena, bez obzira na to koju umetnost najviše volite. Mnogobrojna pozorišta, baletske i operske premijere pružiće vam veče za pamćenje, a ko volite mjuzikle, na pravom ste mestu: Pozorište na Terazijama neka se u tom slučaju nađe kao prvo na vašoj listi. I alternativna kulturna scena je veoma živa, te nemojte zaobići ni Savamalu, posetite neki od njenih festivala ili čujte nastupe domaćih i stranih muzičara.

Uživanje na vodi

Smešten na dve reke, Beograd ima veliki broj restorana koji pružaju savršen pogled na vodu. Uživajte u ribi ili tradicionalnim jelima na nekom beogradskom keju za ručak ili večeru, ili popijte kafu i pojedite kolač uživajući u pogledu. Možete birati i panoramsko razgledanje grada sa brodova, posetiti Kalemegdan i fotografisati se pored beogradskog Pobednika ili videti Adu Ciganliju, beogradsko jezero koje ima svojih čari u zaista svakom godišnjem dobu. Ne zaboravite udobne cipele za šetnju!

Restorani i kafei

Nemojte otići iz Beograda ne zaljubivši se u makar jedno tradicionalno srpsko jelo, koje možete probati u gotovo svakom beogradskom restoranu. Skadarlija, boemska četvrt, oduševiće vas svojim kafanama, starogradskom muzikom na uvce i raznim jelima, dok ćete u mnogobrojnim pivnicama i pabovima biti u prilici da probate srpska piva. Originalno uređenih kafea sa domaćim slatkišima naći ćete na Dorćolu, autentičnoj četvrti starog grada gde ćete se osetiti kao u nekom prošlom vremenu.

Lud noćni provod

Prestonica ludog provoda na Balkanu i šire, Beograd nudi zabavu do ranih jutarnjih časova, bez obzira da li ste se uputili na neki od splavova, u klubove ili kafane sa muzikom uživo. Srdačnost i otvorenost Beograđana učiniće da se zaista lako uklopite gde god da ste odlučili da provedete noć, a kako mnogi klubovi nude i after party-je koji se završavaju u rano prepodne, kada ste u Beogradu – zaboravite na spavanje.

Smeštaj Beograd

Kad smo već kod spavanja, udoban smeštaj Beograd nudi u zaista svakom delu grada, od najužeg centra do nešto udaljenijih apartmana. Lako ćete se snaći sa prevozom, ali ako želite uski centar ili krug tramvaja dvojka, kako se popularno zove centar srpske prestonice, znajte da smeštaj Beograd ima u svim varijantama u ovom svom delu: hotele, hostele i apartmane. Ono što je provereno, jeste da ćete sigurno naći ono pravo prema svom ukusu i dubini džepa. Baš zato što ga ima u svim opcijama, smeštaj Beograd nudi po veoma povoljnim cenama, te ga je i ovo izdvojilo na svetskoj turističkoj mapi.

Leave a Reply